Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
- .

 

Σαν ο πολιτικός που συνέβαλε καθοριστικά να προικιστεί η Λήμνος με σοβαρές υποδομές που έδωσαν πνοή και ανάπτυξη στον τόπο, έγινε δεκτός στο νησί ο υποψήφιος βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης.
Μιλώντας σε τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της Λήμνου αναφέρθηκε στην εξασφάλιση σταθερής ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού με το κέντρο, τη Βόρεια Ελλάδα και τα άλλα νησιά που είχε επιτευχθεί στην τετραετία 2000 – 2004. Αναφέρθηκε στην τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί στην ακτοπλοΐα γενικότερα και ειδικά στη Λήμνο, την ταλαιπωρία των Λημνιών και την δυσφήμηση που γίνεται στο νησί από πλοία όπως το  ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ.
Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Σηφουνάκης  στα έργα που συντελέσθηκαν στη νησί και τα οποία δρομολογήθηκαν  και συνέβαλλε αποφασιστικά  ως Υπουργός  Πολιτισμού, Τουρισμού και Αιγαίου. «Το νέο σύγχρονο Νοσοκομείο από τα πιο σύγχρονα στο Αιγαίο. Ο νέος αεροσταθμός στο αεροδρόμιο, πύλη εισόδου στο νησί πραγματικά Ευρωπαϊκή, τέτοια που τιμά τον τόπο και τους ανθρώπους του. Το νέο στάδιο της Λήμνου κόσμημα για τη Λήμνο και τη νεολαία του. Αλλά και μια σειρά άλλα σημαντικά έργα που έκαναν τη Λήμνο υπόδειγμα τόπου που μπορεί να αναπτυχθεί με μοχλό τον πολιτισμό. Η αγορά και η ανακαίνιση του κινηματοθεάτρου ΜΑΡΟΥΛΑ. Η αναστύλωση του Μητροπολιτικού Ναού της Αγίας Τριάδας Μύρινας. Η αναστύλωση του αρχαίου θεάτρου της Ηφαιστείας. Έργα σωστικά σε δεκάδες ιερούς ναούς σε όλο το νησί. Οι εκδόσεις βιβλίων που προβάλλουν το νησί. Όλα αυτά αποτελούν πραγματικά έργα υποδομής που την αξία τους κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει» και έθεσε το ερώτημα «Ας μας πει η Νέα Δημοκρατία τι έκανε, τι προτίθεται να κάνει. Δυστυχώς τίποτα.»
Περιοδεύοντας στην Αγορά της Μύρινας ο κ. Σηφουνάκης είχε την ευκαιρία να αναφερθεί σε ένα ακόμα σημαντικό έργο, «το έργο της αποχέτευσης Μύρινας που τώρα εκτελείται, είπε, μαζί με τον προσήνεμο μώλο του λιμανιού αποτελούν υποδομές που εντάσσουν τη Μύρινα στις  πιο σύγχρονες Ευρωπαϊκές πόλεις με μεγάλες υποδομές. Το ΠΑΣΟΚ δρομολογούσε και υλοποιούσε έργα. Έχτιζε και δεν γκρέμιζε. Εργάσθηκε με σύστημα και προοπτική. Η δρομολόγηση της ίδρυσης Πανεπιστημιακής Σχολής στη Λήμνο ήταν έργο του ΠΑΣΟΚ. Και  αδικαιολόγητα, με ευθύνη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ακόμα και σήμερα δεν υλοποιήθηκε και δεσμεύθηκε ότι μόλις γίνει κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ θα δρομολογήσει την λειτουργία της το 2008».
Ο κ. Σηφουνάκης κατά την παραμονή του στη Λήμνο είχε συνεργασία με συνεργάτες του ενώ επισκέφθηκε  την Ατσική και τον Κάσπακα αλλά και το χωριό των Μικρασιατών προσφύγων του νησιού τον Άγιο Δημήτρη.